Sjeme soje i repice - Probstdorfer Saatzucht

Sjeme soje i repice

Zastupnici smo Austrijske tvrtke Probstdorfer Saatzucht.

Tvrtka Vladeks-promet d.o.o. dugi niz godina se bavi se otkupom i prodajom dominantnih ratarskih kultura, odnosno žitarica i uljarica. Plod dugogodišnjeg kvalitetnog rada je upravo zastupništvo Probstdorfer Saatzucht sjemena uljarica soje i uljane repice koje daju vrhunske prinose, u što su se uvjerili naši brojni kooperanti.

Flavia sorta soje po mjeri proizvođača i industrije

Austrijski vlastiti uzgoj soje sorte FLAVIA, kao 00-grupa, spada u grupu srednje ranog dozrijevanja. FLAVIA je 2013. na lokacijama u Hrvatskoj bila uvjerljiva s iznadprosječnim rezultatima. U internim praktičnim pokusima dobio se prinos zrna od preko 5.000 kg/ha. Površine zasijane sortom FLAVIA, u kratko vrijeme prekrivaju tlo, budući se radi o brzorastućoj sorti, a time na prirodan način sprečavaju rast korova. Kombinacija svijetle boje pupa, visoke mase 1.000 zrna i vrlo dobrih svojstava okusa čini sortu FLAVIA vrlo interesantnom za prehrambenu industriju.

Optimalna uljana repica - Harry

Nova linijska sorta uljane repice pod nazivom HARRY dominirala je posljednjih godina u rezultatima službenog testiranja u Austriji, Mađarskoj i Slovačkoj. U službenim testiranjima Savjetodavne službe, sorta HARRY je dostigla razinu najuspješnijih hibridnih sorti uljane repice. Optimalna kombinacija otpornosti na zimu, izvrsne postojanosti, ranog cvata i ravnomjerne rane zriobe naglašavaju potencijal ove sorte. Pravovremeni cvat i zrioba su značajne prednosti u predjelima u kojima tradicionalno vlada predljetna suša.

Kontakt

Mijo Kovačević
Voditelj prodaje sjemena, zaštite i gnojiva
Ulica Petra Preradovića 3
48260 Križevci
Tel/Fax: +385 48 716 039
GSM: +385 99 818 2399

Dokumenti